Zaštita od ptica

Rasterivači ptica – proizvodi

Pitate se kako se rešiti ptica? Kako oterati golubove sa vaše terase? Kako se zaštititi od vrana? Predstavljamo rešenje! Zaštita od golubova, vrana, svraka, lasta, vrabaca, čvoraka, galebova, čavki, svraka, detlića

 


 

HOME SET ZA ZAŠTITU OD PTICA – Igličasta zaštita (Šiljci). Efektan i human način da golubove, vrapce, svrake, vrane i druge neželjene ptice sprečite da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita od golubova i drugih ptica, ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. Pakovanje od tri ili šest komada. Duplofan traka sa donje strane.

(Uputstvo)

 siljak protiv pticaŠILJCI ZA PTICE
 (iglice) su efektan i human način da golubove, vrapce, svrake, vrane i druge neželjene ptice sprečite da sleću na ravne površine kao što su krovovi, simsovi, terase, klima uređaji. Tehnologija je veoma jednostavna i 100% efikasna zaštita od golubova i drugih ptica, ne dozvoljava sletanje na te površine, a ne povređuje ih. (detaljnije)

Lako se postavljaju kako na ravnim tako i na zakrivljenim površinama.                                                              (uputstvo za instalaciju)

 BIRD FREE Vatreni Gel
ne ubija, ne hvata i ne povređuje ptice. Ne škodi i zdravstveno je bezbedan, jer sadrži aktivne sastojke koji se koriste u ljudskoj ishrani. Vatreni Gel je napravljen tako da mu ptice neće prilaziti blizu, jer se od njega odbijaju ultraljubičasti zraci, tako da pticama izgleda kao vatra. Vizuelnim efektima rasterivanja dodati su sastojci koji se koriste u ishrani, tako da pticama daje neprijatan miris. (detaljnije)

(uputstvo za instalaciju)

 


 

 

PIGEON FREE penasti sprej je dizajniran tako da samostalno možete oterati golubove iz ljudske sredine. Može se koristiti oko kuće, skladišta, šupe i farme. Jednostavan za korišćenje, ne šteti životinjama, pticama, biljkama. Dolazi do reakcije kada ptice zagaze na područije na koje je sprej nanet. (detaljnije)

 

 

 


 

SOVA STRAŠILO – Rešite se ptica i malih štetočina pomoću replike najstrašnijeg predatora, velike rogate sove, koja hvata i jede sve pred sobom. Bez pokreta, sova strašilo je beskorisna – ne dozvolite da vas slične jeftine statične imitacije prevare! Instalirajte Sovu strašilo na bilo kom otvorenom prostoru gde imate problema sa pticama štetočinama ili manjim životinjama poput miševa, pacova, veverica, kuna. (detaljnije)

(uputstvo za instalaciju)

 


 

 

TVISTERI –  reflektuju zaslepćujući odsjaj kada se viore na vetru. Svojim multi senzorskim napadom plaše ptice i teraju ih podalje od mesta na kom su postavljeni. Sunčeva svetlost se reflektuje o materijal, dezorijentiše i iritira ptice. Što je intenzivniji vetar to se tvisteri brže rotiraju i više odsjaja reflektuju, samim tim su i uspešniji u rasterivanju ptica štetočina.

(detaljnije)

 

 


HOLOGRAMSKA TRAKA ZA PTICE –  reflektuje zaslepćujući odsjaj i proizvodi zvuk kada se viori na vetru. Irri-Traka svojim multi senzorskim napadom plaši ptice i tera ih podalje od mesta na kom je postavljena. Sunčeva svetlost se reflektuje o materijal, dezorijentiše i iritira ptice, a oštar zvuk metala koji se prelama na vetru dodatno ih zbunjuje.

(detaljnije)

 

 


Vatreni gel u tubi radi na istom principu kao i vatreni gel, u pakovanju  sa 15 posudica. Postoji mogućnost postavke posebnim kukicama koje omogućavaju kačenje na raznim površinama kao što je drveće ili ograda, kao i posudice sa magnetima koji ne oštećuju površinu.

 BroadBand PRO
je aparat koji kombinuje zvučne i ultrazvučne talase za rasterivanje ptica. Zvučni i ultrazvučni talasi zbunjuju, dezorijentišu i zastrašuju ptice držeći ih dalje od prostora na kom deluje. Namenjen je za spoljnu i unutrašnju upotrebu tj. za zatvorene, poluzatvorene objekte i otvorene površine. Idealna zaštita od golubova, vrabaca i drugih ptica (detaljnije)

 

 Super BirdXPeller PRO
je zvučni rasterivač ptica koji emituje snimljene zvuke povređenih ptica i ptica grabljivica koje plaše, zbunjuju i dezorijentišu ptice štetočine na površini do 2.5 hektara. SBXP PRO zvučni rasterivač ptica je bezbedan, humani i ekološki način zaštite od ptica. (detaljnije)

 

 

 BirdXPeller PRO
je zvučni rasterivač ptica koji emituje snimljene prirodne zvuke ptica grabljivica, ranjenih ptica i ptica u nevolji, da uplaši, zbuni i dezorijentiše ptice štetočine na području na kom deluje. Ovo je bezbedan, humani, ekološki način da se rešite ptica na otvorenom prostoru. BirdXPeller PRO koristi visoko definisane digitalne snimke. Prilagodljiva podešavanja omogućavaju lako korišćenje aparata koji pokriva površinu od oko 4000 m2. (detaljnije)

 zvucni rasterivac ptica ls-2001SONIČNI TERAČ PTICA LS-2001
Po prirodnim zakonima izvesne grabljive vrste hrane se ostalim vrstama. Među pticama to su familija jastrebova, orlova i sova, koji su najizrazitiji predstavnici ptica grabljivica. Većina njih napada i hrani se pacovima, miševima, zečevima, pticama i ostalim kičmenjacima. Koristeći ovu prirodnu težnju, SONIČNI TERAČ PTICA emituje zvukove grabljivica i to orlova, sokolova, jastrebova i familije sova i na taj način plaši ptice kao što su vrapci, svrake i vrane, golubovi, čvorci i ostale. Ovaj humani i ekološki čist metod rešiće probleme koje imate sa pticama bez povređivanja životinja i bilo koje prirodne vrste. Pored toga, oteraće i poljske miševe i zečeve…. (detaljnije)

 Mreža za zaštitu od ptica
je mehanička zaštita od svih vrsta ptica. Mreža se koristi za zaštitu balkona, lođa, nadstrešnica, prozora, klima komora, bašta, drveća i dr. Jako je diskretna i gotovo neprimetna kada se postavi. Napravljena je od 100% Polipropilena (PP) koji je UV tretiran. Sigurna zaštita od golubova, vrabaca, lasti, čvoraka, svraka, vrana i svih drugih ptica (detaljnije)

 Ultrason X
je kvalitetan ultrazvučni rasterivač ptica. To je prvi ultrazvučni rasterivač specijalno dizajniran za zatvorene, polu-zatvorene i otvorene prostore. Ultrazvuk je gotovo nečujan za ljude, tako da može efikasno da otera ptice pritom ne smetajući ljudima u njegovoj blizini. Većina ultrazvučnih aparata radi samo u zatvorenim prostorima, dok je Ultrason X dovoljno snažan i za upotrebu u polu-zatvorenom i otvorenom prostoru.(detaljnije)

 BirdBLazer
je laserski rasterivač ptica koji koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za rasterivanje ptica. Preporučuje se za upotrebu u zatvorenom ili polu-zatvorenom prostoru kao što su: skladišta i postrojenja, sportske hale, garaže i autoperionice, tuneli, avio hangari, splavovi itd. (detaljnije)

 

 


Laserski rasterivač ptica INDOOR koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za bezbedno plašenje svih vrsti ptica (golubova, vrabaca, vrana, svraka, lasti i dr.).Višebojni laseri (2 boje) će zbuniti nepoželjne ptice. Laseri stalno menjaju obrazce i lokaciju za sprečavanje aklimatizacije. Radi danju i noću. Pokriva do 900 m2.Primena laserskog rasterivača je uglavnom na zatvorenom i poluzatvorenom terenu kao što su fabrike, skladišta, luke, tuneli sportski tereni, parkovi, parking prostori, hangari, silosi, štale i arene. (detaljnije)


 

Laserski rasterivač ptica OUTDOOR koristi fat-beam (više vidljivih snopova svetlosti) za bezbedno plašenje ptica. Višebojni laseri (2 boje) će zbuniti nepoželjne ptice. Laseri stalno menjaju obrazce i lokaciju za sprečavanje aklimatizacije. Radi danju i noću. Pokriva do 900 m2. Primena laserskog rasterivača je uglavnom na otvorenom i poluotvorenom terenu kao što su sportski tereni, parkovi, parking prostori, hangari, silosi, štale i arene.  (detaljnije)

 QuadBlaster QB-4
je ultrazvučni rasterivač ptica. Ultrazvučni talasi su podešeni tako da zbune, dezorijentišu i zastraše nepoželjne ptice. U sebi ima ugrađena 4 zvučnika koji emituju zvuk visoke frekvencije za rasterivanje ptica. Namenjen je za upotrebu u zatvorenim i polu zatvorenim prostorima. (detaljnije)

 

 


STROB LAMPA protiv ptica rasteruje sve vrste ptica koristeći jako strob svetlo koje menja boju (crveno i plavu) i pravac čime izaziva smetnje pticama i primorava ih da napuste prostor. Odlična odbrana od golubova, vrabaca,  svraka, vrana, lasti i drugih ptica. Koristi se za zatvorene i poluzatvorene prostore. (detaljnije)

 BIRD REPELLER TD 4b / TD 3B
 / TD 4 Double Ptice žive u istom okruženju u kom i ljudi, koji imaju odgovornost da ih zaštite. Međutim, ptice mogu da stvaraju ogromne poteškoće. Mogu predstavljati veliki problem za avijaciju, energetske izvore, poljoprivredu, fabrike itd. Nakon dugogodišnjeg istraživanja, proizvedeni su razni ultrazvučni aparati, koji rešavaju problem štetnog uticaja ptica za ljude. Uz pomoć stručnjaka za ptice, utvrđena je optimalna ultrazvučna frekfencija koja rasteruje ptice.

Uređaj se može koristiti na aerodromima, kod energetskih izvora, u poljoprivredi, kod uzgoja riba, u skladištima, fabrikama, kod zaštite kulturnih relikvija itd.U ponudi su:

 

– Bird repeller TD 4b sa električnim napajanjem(detaljnije)

 

 

 

– Bird repeller TD 3b sa solarnim napajanjem.(detaljnije)

 

 

– Bird repeller TD 4 DOUBLE sa električnim napajanjem.(detaljnije)

 

 

– Bird repeller TD 4 LED sa električnim napajanjem.(detaljnije)

 BIRD-AWAY LS-987BF
rasterivač ptica dizajniran je po najsavremenijem konceptu sa PIR (Pasivni IR detector pokreta) koji štiti 3-dimenzionalnu površinu, levkastog oblika od 70 stepeni veličine luka na distance do 12 m., što prosečno iznosi oko 85 m2. Kada detektuje pokret, Bird-Away aktivira sensor, koji simultano emituje svetlo preko bljeskalice i ultra-zvučne talase na frekvenciji od 17,000 Hz – 24,000 Hz. Neželjene ptice će se uplašiti i pobeći. (detaljnije)

 Bird Proof Gel
je ne toksičan , lepljiv i neprijatan gel koji rasteruje ptice sa površine tretirane gelom. Može se koristiti na svim površinama gde ne želite da ptice sleću. Gel ne šteti pticama, jednostavno im stvara neprijatan osećaj lepljenja nogu za površinu koja je tertirana gelom. Gel je diskretan skoro nevidljiv i idealan za sve površine. Efikasna odbrana od ptica. (detaljnije)

 

 ELEKTRO TRAKA
Elektro traka je samolepljiva traka širine 4,5 cm, otporna je na sve vremenske uslove, u sebi ima ugradjene dve pljosnate aluminijumske žice. Traka se lako postavlja zbog velike elastičnosti, i povezuje se na električno napajanje. Elektro napajanje šalje električne impulse svakih 1-2 sekunde, sto osigurava da neće doći do varničenja i mogućnosti zapaljenja. Peckanje strujom je dovoljno jako da otera pticu , a da je pritom ne povredi. Kada se postavi prakticno je nevidljiva. Moze se postaviti na bilo koju povrsinu: beton, metal, drvo, PVC, mermer, plastika, kamen. (detaljnije)

 Automatski plinski top
je uređaj koji uz pomoć TNG-a proizvodi eksploziju jačine 119 db. Ima mogućnost podešavanja vremenskog intervala pucnja. Rasteruje ptice i divlje životinje sa prostora koji želite da zaštitite. Koristi klasičnu plinsku bocu i napaja se pomoću akumulatorske baterije jačine 7Ah. (detaljnije)

 Bird Stop
tečnost za zaštitu od ptica organskog porekla. Osnovni sastojak je Metil Anthranilat, ekstrakt grožđa. Ovaj proizvod se koristi da odvrati ptice da se hrane plodovima sa drveća ili žitarica. Takođe odvraća ptice da piju vodu i da se kupaju u fontanama i bazenima. Odvraća ptice od naseljavanja travnatih terena i građevinskih objekata. Koristi se za zaštitu travnjaka, spoljnih delova fasade, fontana, bazena, voćnjaka, vinograda, polja žitarica itd. (detaljnije)

 

 4 The Bird: Tečnost za rasterivanje ptica

Ne dozvolite pticama da se gnezde i sleću na bilo koju površinu. 4 The Bird koristi se na drveću, žbunju, vinovoj lozi, gredama itd. Nanosi se prskalicom ili četkom za farbanje. U pitanju je ne-toksična, lepljiva tečnost koja čini tretiranu površinu lepljivom i neprijatnom za ptice. Upotrebljava se direktno na površinu.(detaljnije)

 Mega Blaster PRO

je najmoćniji zvučni rasterivač ptica, koristi uznemiravajuće zvuke ptica grabljivica i ranjenih ptica da stvori zonu opasnosti na području koje se želi zaštiti od ptica. Aparat je vodootporan i namenjen je za spoljnu upotrebu. Pokriva ogromnu površinu od oko 12 hektara. Izlazna jačina zvuka je oko 125 db. (detaljnije)

 Terror Eyes
je strašilo za rasterivanje ptica sa zastrašujućim 3D očima na balonu. Oči na Terror Eyes-u su holografske, stvarajući iluziju ptice grabljivice u napadu. Svetle boje i karakteristični pogled i usta Terror Eyes-a imitiraju prirodne predatore. Terror Eyes je jednostavno i isplativo rešenje za rasterivanje ptica sa kuća, bašta, poljoprivrednih polja, ambara, štala, vinograda, garaža, hangara, marina, pristaništa, skladišta. (detaljnije)

 Baloni strašila
 će uplašiti jata ptica, kojima smeta svetlucavost i neobičan dizajn. Strašila imaju upadljive oči i velika usta koja podsećaju na grabljivice. Klaćenje i okretanje strašila prilikom najblažeg vetra simulira pticu predatora koja plaši ptice. Baloni dolaze u tri boje. U paketu se dobija nalepnica za imitaciju očiju. (detaljnije)

 

 


Mogućnost solarnog napajanja uređaja


Solarne ploče za privatnu i komercijalnu upotrebu. Sadrže bateriju od 12 V. Solarne ploče sa snagom od 5 W i od 20 W su izrađene od visoko efikasne monokristalne silicijumske solarne ćelije. Svaka ćelija je testirana i podešena za maksimalnu efikasnost. Moduli su proizvedeni u skladu sa internacionalnim zahtevima kvaliteta.

 

 


Održavanje vašeg prostora


Nudimo održavanje objekata i širok asortiman proizvoda za preventivnu zaštitu objekata od ptica. Dajemo vrhunska, moderna i ekološka rešenja za svaki problem neželjenog zadržavanja ptica, čineći vaš poslovni prostor čistijim, prijatnijim i sigurnijim za rad. Sa zaštitom i održavanjem ispunjavaju se i propisani uslovi iz HACCP standarda, ostvaruju se velike uštede sredstava koja se troše na čišćenje fasadnih površina, zidova, podova. (detaljnije)


 

Zaštite i patenti
Patent: No.ZL943055725
Copyright: No.30927